website-online-maken.nl  

Android

Android is een mobiele besturingssysteem (OS) die ontwikkeld is op basis van de Linux kernel. Deze OS is ontwikkeld door Google en voornamelijk ontworpen voor touchscreen mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Android user interface is hoofdzakelijk gebaseerd op directe manipulatie, met behulp van touch gebaren die losjes overeenkomen met echte acties, zoals vegen, tikken en knijpen, om objecten op het scherm te manipuleren. Samen met een virtueel toetsenbord voor tekstinvoer en de touch ervaring is Android een geweldig besturingssysteem die door velen gebruikt wordt. In aanvulling op de touchscreen-apparaten, heeft Google Android verder ontwikkeld voor TV, Auto’s en horloges, elk met een speciale gebruikersinterface. Varianten van Android worden ook gebruikt op laptops, game consoles, digitale camera's en andere elektronica. Oorspronkelijk werd Android ontwikkeld door Android, Inc. Maar Google kocht deze in 2005 en Android werd onthuld in 2007, samen met de oprichting van de Open Handset Alliance - een consortium van hardware, software en telecommunicatiebedrijven. De Google Play Store zit vol met leuke Android apps die je gemakkelijk op je smart telefoon of tablet kan downloaden.

 

Create Android app is niet zo gemakkelijk en gaat gepaard met verschillende stappen. Als eerst zal je een Android-project aanmaken en zal je een omgeving moeten opzetten. Je kunt de Android Studio downloaden en de nieuwste SDK gereedschappen en platforms met behulp van de SDK Manager installeren. Als de Android Studio eenmaal geïnstalleerd is, maak je een Android-project aan en deze bevat alle bestanden die de broncode van uw Android-app omvatten. Vervolgens geef je de Applicatie een naam, dit is tevens ook de naam van je Android app die zal verschijnen voor de gebruikers. Om zo veel apparaten mogelijk te ondersteunen, moet u je de app bouwen op de laagste versie Android die beschikbaar is. Een activiteit is een van de onderscheidende kenmerken van de Android-framework. Activiteiten bieden de gebruiker toegang tot uw app. Vervolgens kun je starten met het creëren van de Android App. Als je de Android app al gecreëerd hebt, dan kun je deze een test run geven op een van de Android apparaten. Als de app hier goed werkt, dan kun je deze in de Playstore toevoegen.

 

App builders zijn ook populair en je kunt er leuke apps mee maken. Create an Android app met de volgende app builders:

  • Appery is een cloud-based mobiele app bouwer die u kunt gebruiken om apps voor Android, iOS en Windows te maken, en omvat Apache Cordova (Phone Gap) met toegang tot de ingebouwde componenten.

  • Mobile Roadie is een app maker waar mee iedereen hun eigen iOS of Android-app kan creëren en beheren. Het platform ondersteunt alle media types, met automatische invoer van RSS, Twitter of Google Nieuws.

  • The AppBuilder biedt een suite van apps om medewerkers, klanten, evenementen en brochures aan te passen, met twee verschillende benaderingen. U kunt de app met behulp van de online toolkit bouwen, en of The AppBuilder zelf definiëren en bouwen naar het structuur die je zelf creëert

  • Appy Pie is een cloud-gebased DIY mobiele app creatie tool waarmee gebruikers zonder te programmeren een ​​app voor Windows, Android en iOS kunnen maken en publiceren op Google Play of iTunes. Er is niets te installeren of te downloaden - gewoon slepen van de verschillende componenten en zie daar, je app is helemaal klaar.

 

AppMachine is een eenvoudig te gebruiken platform voor het bouwen en ontwerpen van professionele native apps voor zowel iOS en Android. Met behulp van de drag-and-drop interface, kunt u verschillende functies, zoals informatie, foto's en video combineren. U kunt de app in uw eigen unieke stijl ontwerpen en kiest zelf uw navigatie paden, kleuren, lettertypen en pictogrammen.